post

Låt värmepellets göra jobbet i höst

Är du också en av dem som drar dig för att införskaffa ved när hösten och vintern står för dörren? Då är du inte ensam. Det är tungt, dyrt och tidskrävande att skapa ett fullstaplat vedförråd som sedan ska bäras in till kaminen under flera månaders tid. Arbetet som tillkommer med vedeldning är alltså skäl nog för att se sig om efter andra värmelösningar. Vad ger då samma mysfaktor som en sprakande vedbrasa i din kamin utan allt för mycket arbete? Svaret är att elda med värmepellets i din befintliga kamin tillsammans med en speciell korg avsedd för ändamålet.

Jämn och skön värme
En stor fördel med att elda med värmepellets jämfört med ved är att förbränningen sker långsamt över tid till skillnad mot veden som brinner upp i ett snabbare tempo. Därför ger värmepellets ditt hem en jämn och skön värme under längre tid, samtidigt som du slipper springa ut i vedförrådet med vedkorgen stup i kvarten för att alltid vara redo när det sista vedträet brunnit ut. Tiden du sparar på alla gånger du skulle hämtat ved kan du istället lägga på något du tycker är roligare.

Få hem bränslet i smidiga säckar
Att byta från att elda med ved till att elda med värmepellets ger också en stor vinst i hur ditt bränsle fraktas till ditt förråd. Trästockarna ska först fraktas hem, sedan kapas, klyvas, staplas och inte minst torkas innan du kan hämta in dem till kaminen. Först då kan uppvärmningen av ditt hus påbörjas. Värmepellets å andra sidan transporteras hem till din dörr i smarta säckar som gör det enkelt att förvara, och eftersom materialet är torrt vid leverans är det bara för dig att plocka fram pelletskorgen, fylla den och börja elda i kaminen. Sedan kan du i lugn och ro njuta av värmen från värmepellets som dessutom är ett helt fossilfritt biobränsle.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *